Vecka 18 ( 17+5 )

I vecka 18 är din bebis 13 till 14 cm lång från huvud till stjärt och tack vare de nu ökande fettdepåerna väger den omkring 230 gram. Den hitintills snabba tillväxten kommer nu att sakta ned något till ett något lugnare tempo.Det finns fortfarande plats i livmodern och din bebis kommer att vara aktiv under perioder då den kan sparka eller till och med göra kullerbyttor! Runt den här tiden blir kan bebisen också börja känna av alltmer intryck från världen utanför magen och gör sin närvaro känd genom sparkar och slag. Benen genom vilka ljuden passerar till innerörat har förkalkats och hårdnat, och de nervbanor som tar emot och processar signaler från hörselcellerna utvecklas, vilket innebär att bebisen nu kan höra.

 Allteftersom graviditeten fortlöper kommer bebisen att vänja sig vid återkommande ljud, så som dina hjärtslag, röster, blodet som strömmar genom navelsträngen och andra vardagliga ljud. Den kan också bli skrämd av höga, plötsliga ljud.

 Du
Livmodern har fortsatt att växa upp i din mage. Om du mäter så kan du känna den ungefär på två fingrars bredd under naveln. Din livmoder är vid det här laget ungefär lika stor som en Nätmelon.




tiden går fort, snart är de dax för ultaljud för oss. längtar så jag spricker av förväntan tror jag! :)
vi ska dit den 18/6 och det är inte många dagar kvar tills dess! Först ser jag fram efter lillasystern student sen blir det ultaljud 10 dagar efter de :) iih! Då får vi se om det är en eller två , tjej eller kille. spännande!! :)<3

fight for you

Äntligen börjar det verkligen synas att lilla du bor där inne, längtar så tills ultraljudet som jag ska ringa och boka på fredag! Kommer ju grina som en barnrumpa när vi ser dig leva rövare där inne!
Det här med att vilja ta reda på könet, Vi vill ha reda på könet! Har nog alltid velat det långt innan jag blev gravid. Men många har reagerat på olika sätt, endel blir nästan arga på att vi vill ta reda på om det är en hon eller han. Men för mig är det nästan självklart. Man kan planera trippelt så mycket.Så vi har bestämt att ta reda på vad är det är för liten krabat som är i min mage :)


<3

I slutet av veckan är det tydligen min födelsedag och jag har nästan inte tänkt på den över huvudtaget tills typ idag. Jag vet inte vad jag önskar mig . Får se vad de blir :) På lördag ska iaf jag och baby ut och äta och kanske gå på bio eller något annat mysigt :) hoppas på fint väder så man kan sitta ute ! :) Så i helgen blir det huset fullt med gäster som kommer lite olika dagar och ungar och ja :) mysigt värre!

Nu ska jag göra lite lunch , både jag och krabaten är hungriga! ;)



daydream

lukten av nyklippt gräs.
fågelkvitter
en älg 50 m ifrån mig.
gräs mellan tårna.
min tomt.

älskar livet på landet.
vårat liv, och snart blir vi en familj. Kan fortfarande inte förstå det <3
Att få se dina små små tår i det gröna gräset nästa sommar gör mig så himla lycklig.
nu har jag verkligen allting jag kan önska mig. Precis a l l t.



Ska börja ta bilder på tomten och vårat hus nu när vi äntligen ska börja renovera litegrann överallt, :) kommer bli jätte fint och många kvällar kommer spenderas på den nya altanen när den är klar. Längtar som en tok!
finns väl inge bättre än att sitta och känna grilldoften för att sen äta en god middag i ett fint sällskap i solnedgången? åh, sommaren är bra den.


vacker sång som man ändå blir glad av fast den är sorglig.
fin röst och vacker melodi .


Väntar på min andra hälft för vi ska gå en skön promenad här i skogarna när han kommer hem, skönt!

dundermegaskitförkyld, check!

ja, det är precis vad jag är.
det kom från ingenstans och hela plötsligt fick jag super ont i halsen, snorig och en huvudvärk från helvetet.
jobbade kväll när det bröt ut och det var kämpigt kan jag säga.. sen har jag legat deckad i sängen eller soffan sen dess. Mindre skoj!

får se ifall jag ska jobba i helgen, är bara två pass så man kanske orkar det. Så man inte förlorar så mycket pengar, även om jag redan gjort det med den förbannade karens dagen som är svindyr . Men har knappt kunna öppnat ögonen pga huvudvärken. Så det var ingen fråga att vara hemma.

sängen är min bästa vän just nu, precis som alvedon och saft. åh, iskall saft är väldigt gott när man är förkyld. Även om man inte känner smaken är det där söta väldigt gott.
ska försöka fixa lite hemma idag men de lär ju gå som de går.

kanelbullen eller sockerkringlan <3

nu är det äntligen officiellt.
Jag väntar en kanelbulle eller en sockerkrigla.
älskade älskade du där inne. Mamma och pappa väntar på dig med spänning och lycka!

att du är där inne är svårt att förstå men den glädjen, lyckan och den kärlek vi vill ge dig är obeskrivlig.
nu är det bara och ta en dag i taget och se dig växa där inne för varje dag som går <3

Du är så efterlängtad och jag kan inte beskriva den lycka jag känner för dig älskade kanelbulle eller sockerkringla. Du har gjort mitt liv fulländat.


RSS 2.0