tre månader, tolv dagar.

Nu är det inte länge kvar. Tiden går hemskt fort men jag njuter varje dag. Nästan iaf, dessa negativa gravid sakerna som kommer till är inte skoj men resten njuter jag av. :) Varje spark är underbar <3

Semestern börjar lida mot sitt slut, även fast jag inte tror jag kommer jobba speciellt mycket tills bebisen kommer. Ska ringa läkaren imorgon och beställa ny tid för sjukskrivning. Kommer nog gå ner till 50% och försöka jobba ett par veckor till för att inte gå hemma hela tiden. Då skulle jag få spratt i kroppen! Även om det finns saker att göra hemma hela tiden. Gör tyvärr saker som jag inte får men kan ju inte ligga i soffan dygnet runt. Det går ju inte! :)

Jag och älsklingen var ute på en cykeltur på skogsvägarna och det var så mysigt tills regnet började falla, ingen direkt sommarvärme då inte. Fick sådär ont i öronen och huvudet man får på hösten/vintern när man cyklar i motvind. Usch, hatar de! men nu är vi hemma igen och ska ta en kvällssmörgås snart :)

Är iaf i vecka 26 nu, bara tre månader och tolv dagar kvar tills bebben ska komma :) hoppas på att inte gå över tiden! Snart börjar föräldrautbildningen också! ska bli jätte intressant! vi ska dit första gången den 14 augusti, spännande och se om man känner någon :) vet några som ska ha nästan samtidigt som oss så kanske hamnar i samma :) vore trevligt!
Var ni nöjda med eran föräldrautbildning? :)

Ska se om man lär sig något nytt, kan ju de mesta eftersom jag jobbade där förut :))
något nytt finns alltid :)




Nu blir det kvällsmacka och lite tv under en filt :)


Just det! vi ska hämta våran lilla kissemiss i veckan också! Ska bli så mysigt med en liten krabat här hemma! Kan bli ensamt när sambon är borta :)) en svart liten hankisse :) längtar!



Jämföra.

Det här med att jämföra magar,vikt,sparkar osv i graviditeten är verkligen ingen bra ide. Man blir antingen orolig och nojig eller allmänt stressad. Men ändå gör man det. Eller hur? det är väl inte bara jag som gör det när det kommer till det? Hm.. nu är det dax att sluta med det och vara nöjd med att man har en liten gravid mage att visa upp :)

Andra veckan på semestern har börjat och börjar känna lite stress inför jobbet som väntat i augusti. Kommer jag ens kunna jobba? kommer foglossningen bli ännu värre? Bältet funkar ju, men i jobbet kan jag ju inte ha det då det inte går att sitta ner i det. Funkar inte så bra i hemtjänsten. Får se hur det blir med det. Ska ta kontakt med läkaren igen innan jag börjar så får vi se vad hon säger.

Imorgon fyller sambon år så då blir det kalas för hela slanten :) hans familj kommer med ungar och hundar så det blir massa kakor,bullar,marängswish ( stavning?) haha och massa annat gott :) Hoppas även han blir glad för presenten jag köpt till honom :)) De lär han bli ! Ska även göra frukost på sängen åt han :) mysigt!

Nu blir det lite tv och lite varm oboy tror jag. Ingen sommarvärme här inte... :(


oron.

Det här med fosterrörelser är något man kan gå och orora sig för hur mycket som helst. Nu dom senaste två dagarna har min lilla tjej i magen inte rört sig lika mycket som vanligt och det har fått en att tänka om och bli orolig. Det började med att jag märkte att hennes dygnsrytm inte alls var densamma som den brukar vara, kvällstid när jag går och lägger mig, tidigt på morgonen vid 4-5 tiden och sen efter jag ätit frukost. Kände inga sparkar knappt under dom här två dagarna och det fick mig att vara med uppmärksam.
Ringde förlossningen idag på eftermiddagen och dom lugnade ner mig och sa att jag skulle inte orora mig så mycket eftersom det är vanligt under dom har veckorna i graviditeten. Men om hon inte gav ifrån sig några sparkar eller liknande skulle jag höra av mig imorgon bitti imorgon efter kl 8.00 .

Nu ikväll har hon gett mig några sparkar och buffar efter jag proppat i mig lite popcorn med örtsalt och jordgubbssaft! Så jag ska ta lite till så kanske hon vaknar till liv snart :)
Man blir så orolig när det gäller bebisens hälsa. Man vill ju äta rätt och betee sig rätt för att hon ska ha det så bra som möjligt där inne. Det är ju ett tag kvar så det får inte börja krångla än. :(

Nu ska jag fortsätta proppa i mig lite popcorn och dricka saft och kolla på lite friidrott som går på tv!
hoppas att sambon kommer hem snart från fisket! Vill mysa ner mig i hans famn! <3



Ljusen är tända i den stora lyktan och det lyser så fint i rummet

mitt hjärta!


Längtar så tills du är här min älskade.
<3

Say it will be allright..

Tror det blivit för mycket för dig.
jag förstår dig. Jag ska låta dig vara ifred. det behöver du.
jag finns här .

men ibland behöver man en kram och en puss u t a n att be om det.

Idag ska jag till sjukgymnasten för att se om hon kan ge mig några tips ang foglossningen och ryggsmärtan.
måste börja "träna" på något sätt, antingen simma eller cykla eller vad som helst. Blir så rastlös i kroppen annars. Orkar knappt göra något hemma när det gäller att hålla på ute. Tråkigt som fan , eftersom jag ser allt som måste göras.
Sen blir det en liten tripp på stan med Saara tror jag. Kvällen är ännu oplanerad.

haha, på tal om ingenting. ibland undrar man hur lilla bebisen ligger i magen, nu är min mage helt sne och stenhård på ena sidan. haha sötnos! antingen är det en liten stjärt eller ett huvud! Längtar så tills jag får se dig!
<3

Idag är jag inne en bra bit  i vecka 24, tiden går fort! När jag kommer tillbaka från semestern , ( om jag nu kommer tillbaka till jobbet ) är jag i vecka 30. GALET! då är det bara 10 veckor kvar. shit, får lite smått panik! Har endel saker att köpa och måla om osv. Men de hinns :)

image description



städerskan Johanna!

Precis som rubriken säger så känner jag mig som städerskan Johanna! Gör inte mig något, egentligen men skulle vara skoj att åka in till stan och spendera pengar och vandra runt i stan men om inte ryggen eller höften är med så är de lite svårt! Att städa går faktiskt bra här hemma! städar varje dag och de låter kanske konstigt men vi har väldigt små rum i huset och bara de ligger ett kläderplagg framme ser det jätte stökigt ut! Plus att det är gräs överallt i huset! även fast vi försöker samla allt i hallen :) haha! Men nu är det städat och fint hemma iaf! älskar nystädat!

ikväll ska jag baka sockerkringlor som är så gott! Sambon ska iväg och fiska så jag passar på att baka lite gott tills han kommer hem :))

Ska man skriva lite om bebisen kanske, i måndags så gick jag in vecka 22+0. Idag är jag alltså 22+1 vilket innebär att jag är inne i vecka 23, tiden går fort och även om jag är sjukskriven nu tycker jag att dagarna sticker iväg :) bebisen sparkar varje dag och jag älskar det!



Jag kan känna hur bebisen ligger i magen och hur hon rör sig så att magen blir stenhård på ena sidan och mjuk på andra, kan se helt sne ut ibland! lite roligt! Kan även se hennes sparkar på magen nu, alltså inte bara känna dom inne från magen utan också se det!! vilket är helt magiskt! <3
 Har börjat i barnrummet och hängt upp alla kläder osv så jag vet hur mkt jag har köpt och vad som ska köpas! Längtar tills vi åker till ullared så jag kan shoppa massooooor! :)



låt mig få bära dig, när du är svag.

sitter med datorn i famnen och lyssnar på mysig musik som alltid funnits hos mig genom graviditeten, min älskade lilla tjej rör på sig som bara den i magen och nu ser jag till och med det genom huden! känns helt fantastiskt och jag vill att hon rör sig dygnet runt. Det finaste jag vet är att ligga vaken långt in på natten för att känna dina sparkar och dina rörelser. Lyckorus <3

det är speciellt två låtar som hon sparkar lite extra till, det är vart jag än går med stiftelsen och kärleksvisan med Sarah Dawn finer. Otroligt fina låtar som jag lyssnat på under hela graviditiden. :)

Idag ska jag och min sambo åka och fiska på vårat ställe, mysigt i solen och vi kommer nog stanna där tills solen håller på att gå ner. Det finns inge finare än att vara där med honom. Just nu älskar jag allt . Kan inte sluta le. <3


vårat ställe!


när fyra blir fem.

Jaha, min semester utökades med en vecka och det gillas! Även fast den här veckan är en sjukvecka. Var hos doktorn idag som sjukskrev mig för foglossning i en veckas tid. Känns faktiskt jätte bra, äntligen någon som tar en på allvar. Så nu blir min semester utökad en vecka. Jag ska NJUTA, njuta av min bebis och min underbara sambo och familj. Äntligen är min semester här! :))





pale and naked name

Man ska lita på sig själv och tro på sig själv , eller hur?
inte lyssna så mycket på allt skit som sägs när man inte är där. visst?
strunta i vad andra tycker och gå sin egna väg tillsammans med dom man älskar och håller kärt.
just nu måste jag strunta i vad andra tycker och gå min och min bebis väg. lyssna på min kropp och inte försöka för att jag måste. Jag kan inte göra lika mycket som förut, vilket jag på ett sätt saknar men jag älskar hur min kropp växer mer och mer för varje dag som går, och alla dom stunderna när bebisen sparkar i min mage för att bevisa varför jag struntar i vad andra säger. Graviditeten är ingen sjukdom, de kommer det aldrig vara. Men att gå och ha ont OCH jobba är inte att njuta av sin bebis. Jag vill njuta av min graviditet. DET ska jag göra också.


Är i vecka 22 nu, ( 21+4 ) och trivs som fisken i vattnet. Bebisen sparkar varje dag och älskar varje kick jag känner i magen. Jag får ett lyckorus varje gång. Älskade du.
Har ca 129 dagar kvar tills vi får hålla i dig, lukta på dig och vara med dig varje dag. Längtar så jag nästan spricker. trodde aldrig jag skulle säga det här mer, hoppas sommaren går fort :))

Ryggen och höften gör ont nästan varje dag, men försöker att inte ta värktabletter utan tänker på hur jag står och rör mig. Det gör oftast ondast i höften när jag suttit ner en stund. Men den känns nästan hela tiden. Ska till läkaren på måndag så får vi se om hon sjukskriver mig en vecka ev, pga min semester som kommer snart! Då ska jag vila ut mig rejält :)


För mig är du livet, älskling.
jag har allting som jag någonsin drömt om.

RSS 2.0